Connect with us

Div.1

Von Tell: Öppna tillfällig transferfönster under corona

Borde SAFF öppna upp en till transferfönster under coronatiden? Von Tell med egna tankar.

Denna text är originellt publicerad på twitter som du kan hitta här.

En notering i texten, Karlskoga Wolves spelare är fria att spela för andra klubbar efter att laget valde att inte delta i säsongen 2020.

Image

”Hösten 2016 gjorde jag, 27 år gammal, slag i saken och började med en ny sport. Efter lite research kom jag fram till följande 3 klubbar;

  • Mean Machines (nära hemma, men nivån kändes för hög)
  • Tälje truckers (jobbade i Södertälje)
  • Djurgården (rimlig nivå, nära hem).

Trots att jag varit gnagare sen barnsben så blev det DIF. Via samarbetsavtal blev det spel i SMM ändå, DIF var mycket medgörliga och släppte mig dit trots att de inte behövde. Två säsonger senare ville jag återgälda den vänligheten och återvände till DIF igen.

Är det något man märker med am fotbollssverige så är det att alla klubbar har sportens bästa för sina ögon.

I början av detta år omgärdades STU med rykten om att de eventuellt skulle bli AIK Amerikansk fotboll. Efter lite twitterdiskussion med Kristoffer Österberg samt Anders Johansson erkände jag att grönt och guld kanske inte ar så lockande färger, men att svart och gult kändes bättre. Efter att årsmötet var avslutat var det inget snack om saken; jag var tvungen att i alla fall provträna.

Redan första träningen blev jag uppsökt av HC Lannefors som tydligt förklarade att de inte var intresserade av att aktivt rekrytera spelare från andra klubbar och att han ansåg att det bättre om jag stannade kvar och spelade med DIF från div 2 än att jag spelade med AIK, men att jag var varmt välkommen att testa ett par träningar och sen bestämma mig.

Innan första provträningen kontaktade jag Carlos Barillas i DIF och förklarade mina intentioner. Som alltid med DIF och Carlos så stöttade han min vilja och sa att jag var varmt välkommen tillbaka när jag ville, samt att jag i egenskap av idrottslärare också var välkommen att hjälpa till med den skolsatsning klubben gjorde oavsett om jag spelade för dem eller inte.

Sen kom denna pandemi och sköt upp säsongen på obestämd framtid. Det som skulle varit en vårsäsong blev höstsäsong istället, men skulle enligt förbundet räknas som samma säsong. I sporter med säsonger som sträcker sig över så lång tid är det vanligt med två transferfönster. Så blev det dock ej för oss.

Detta medför att de som kanske plugga i en ort under våren, flyttade av annan anledning eller som tillhör en lubb som dragit sig ur seriespel likt Karlskoga (Wolves), är låsta i de klubbar under årets första månader. I en sport på hobbynivå där vi betalar för att kunna spela den sport vi älskar.

Samtidigt som jag har full förståelse för förbundets inställning att följa det regelverk som finns så befinner vi oss i en märklig och speciell situation både på planen och i samhället i övrigt. På många ställen tvingas vi kompromissa och göra saker annorlunda än vad vi gjort tidigare.

Jag har bara gott att säga om DIF som organisation, det fanns inget ont blod mellan oss när jag lämnade och jag kan säga att AIK inte verkar sämre. De har snarare försökt göra allt så korrekt som möjligt; inte värva spelare aktivt, inte signa upp nya spelare innan det var klart att de blev AIK, kontaktat övriga klubbar inom divisionen för att klargöra att dessa klubbar ansåg det okej för dem att signa bland annat mig själv.

För mig verkar det finnas tre alternativ:

  • Fortsätta träna med AIK och sitta på läktaren på matcherna.
  • Gå tillbaka och spela denna höstsäsong med DIF. (Om spelartruppen anser att jag är välkommen tillbaka).
  • Sluta spela sporten helt utan att få chansen att representera klubben jag följt sedan barnsben.

Min enda önskan är att förbundet överväger att införa ett tillfälligt transferfönster i några dagar innan säsongen börjar. För spelarnas och sportens skull.” – Fredrik von Tell

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x