Connect with us

Superserien

Superserien Power Rankings [Omgång 1]

Hur tror redaktionen att säsongen 2020 går? Läs gärna här!

Klubbarna börjar presentera sina spelarlistor vilket ger oss en större inblick i hur trupperna nu ser ut. Stockholm Mean Machines har publicerat på sin egna hemsida,

Örebro Black Knights valde att publicera spelarlistan i AFI, en engelsktalande nyhetspublicering på nätet men inte på sin egen hemsida.

Carlstad Crusaders har en uppdaterad spelarlista på sin hemida, uppdelad på positioner.

Uppsala 86ers har även de en spelarlista uppdelad i skillpostioner på offense, sen offense/defensiva linjen uppdelad för sig och avsluta med skillpostioner på defense. Du hittar spelistan här.

Vi gjorde en undersökning på twitter och såhär tycker läsarna att årets Superserie kommer att gå. (Kommer uppdateras när den är över).

1. Stockholm Mean Machines

Det momentum som Carlstad Crusaders hade haft i flera år bröts av Stockholm i finalen 2018. Efter det så har Stockholm tagit över stafettpinnen om vilket lag som är favorittippade.

Bland nyförvärv och återvändare (spelare utifrån Sverige/klubben men kommit tillbaka) så är Stockholm på en delad 3:e plats med Crusaders.

En amerikansk import i Timothy Morovick togs in för att leda laget 2020, men i den första matchpreviewen som presenterades på lagets hemsida läser vi istället att Jan Weinreich som är lagets andra import QB ifrån Tyskland kommer starta matchen mot Carlstad Crusaders.

I en kommentar läser vi att Fredrik Pilbäck säger såhär när de båda spelarna presenterades.

”Ambitionen är att Morovick startar och att vi i Weinreich har Superseriens bästa back-up.” – Fredrik Pilbäck, HC Stockholm Mean Machines

Oklart varför Morovick inte kommer till start i öppningsmatchen.

Stockholm har en solid defensiv trupp med många spelare som återvänder även detta år. Omar Fall och Malcolm Engström är två spelare som de flesta känner till väl.

Man har även tagit in Thomas Anthony (DB) som import spelare i år ifrån GFL och även Paul Seifert (DB) som även han kommer ifrån GFL spel.

Vi tycker fortfarande att Stockholm Mean Machines är laget att slå, och det är upp till bevis i första matchen mot laget som kommer härnäst i vår lista.

2. Carlstad Crusaders

Värmlandslaget som tog 8:a SM-guld i rad fick se sig själva besegrade efter en förlust 2018 mot Mean Machines efter att ha vunnit serien. Uppföljningen blev inte bättre då man förlorade mot samma lag med 49-35 i Borås 2019.

Men trots det har Crusaders alltid haft ambitionen att vara med på europatoppen, något som de delar med sina rivaler Mean Machines.

Bland nyförvärv och återvändare så ser listan ut såhär:

Vi kan notera att laget kommer ledas av Danny Farley (QB) som är en amerikansk import. Mattias Eriksson (LB) är tillbaka efter spel i Finland och man har även tagit in Daniel Gunnarsson (DB) och Aslan Zetterberg (DL) som senast kommer ifrån spel i USA.

I matchpreviewen som laget presenterade så kommer flera av spelarna att hoppa direkt in i matchelvan på respektive positioner.

Crusaders grund har alltid varit en solid offensiv linje och det det ser ut att vara liknande även i år. Bland annat John Lindgren(OL) som var uttagen på CFL combine kommer till spel i år.

På den defensiva sidan har det dessvärre sett sämre ut på senare år. Speciellt på den defensiva back sidan.

I finalen förra året släppte laget in 49 poäng och man kan notera att 5/6 av de touchdowns som SMM gjorde var via luften och passpelet.

Vi sätter Carlstad Crusaders på andra plats inför säsongen 2020. Pusselbitarna verkar falla på plats på vissa positioner men räcker det hela vägen i år?

3. Uppsala 86ers

Uppsala har varit riktigt flitiga under denna off-season med att rekrytera spelare. I det hela totala så ligger man på 2:a plats bland nyförvärv och återvändare.

Vi ser bland annat att Joshua Akena (RB) återvänder till klubben efter att ha vunnit SM-guld med SMM förra året. Oscar Nevermann (RB) som efter flera år utomlands både i USA och även i Tyskland återvänder till Sverige för att spela med Uppsala. I truppen har vi även Johannes Nilsson (RB) som har gjort en riktigt bra jobb med springspelet i flera år åt Uppsala.

Även den offensiva linjen har fått flera förstärkningar, hela 5 spelare tillkommer till truppen. Som QB är det mest troligt att Olle Hesselgren (QB) får uppdraget i år. Säsongen tog slut snabbt föregående år när en skada satte stopp för planerna, men den korta tiden som gick så var det bra fotboll man såg.

På den defensiva sidan så hittar vi bland annat spelare som te.x Gustav Kierebinski (DL) och Fabian Söderberg (DB).

Moe Kadkhodai (HC) kommer leda laget laget och han kommenterar i en artikel :

”… med den defensiva linje vi kommer att presentera på match så har vi nog en av de starkaste defensiva linjegrupper i landet.”

Vi tror Uppsala 86ers kan vara med och tävla mot Stockholm och Crusaders i år. Lever dom upp till förväntningarna?

4. Örebro Black Knights

Örebro har presenterat mest spelare av alla lagen till Superserien 2020.

Bland truppen ser vi bland annat Timothy Speckman (HC) som amerikansk huvudtränare för laget 2020. Leda laget på den offensiva sidan kommer Jake Sisson (QB) som även han är en amerikansk import .

Johannes Lindeus (WR) återvänder till Örebro efter spel utomlands och gör en stor förstärkning till lagets pass attack. Vi ser bland annat också Kasper Wedberg (RB) som spelat utomlands komma tillbaka.

Örebro har ett ungt lag och frågetecken kring den offensiva linjen kan ställas. Speciellt i en Superserie som har en stor uppsättning med många talanger på den defensiva sidan.

På den defensiva sidan ser laget starkt ut. Eric Murphy (DB) och Josh Murphy (LB) spelar tillsammans igen. Bröderna som har spelat en stor roll för Örebro under flera år och är nu tillbaka i samma lag.

Filip Jönsson (LB) och Aleksi Nyström (DL) får ta en större roller under defensiven under 2020 för att uppvisa många års erfanhet.

I det stora hela så ser Örebros defensiva bra ut, några frågetecken kring offensiven. Men efter startelvor publiceras kanske det blir enklare att se hur laget kommer spela 2020.

Vi tror Örebro kommer ha det svårast i årets Superserie.

Säsongen sparkas igång 22/8 och du hittar information om livestreaming här.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x