Connect with us

Superserien

Superserien 2021 är över | Historia skriven

Historia skriven på Behrn Arena, på det sjunde försöket för Örebro.

Vi fick en perfekt fotbollsdag för alla intresserade på Behrn Arena den 10 juli 2021. Örebro Black Knights tog imot Stockholm Mean Machines i en match som gick till historien för amerikansk fotboll i Sverige.

Örebro Black Knights är svenska mästare för första gången i historien, och man gjorde det på hemmaplan i en pandemisäsong där hela 3000 människor var på plats. En stor bedrift bara det.

Matchreferat från lagen:

Black Knights / Mean Machines

Matchbilden

Det hela började med lite finalnerver hos Black Knights. Redan på första spelet så fick man en spelfördröjning och på andra spelet så drog man på sig en förtidig start.

Lagen bytte bollen med varandra en gång innan Stockholm kunde på sin andra drive för matchen tillslut avsluta den med en touchdown signerad av ett pass till Dobrolevski signerad av Retzlaff från 12 yards ut.

Örebro följde upp driven efter med att försöka gå på det på fjärde försök men Trevor Vasey kastade då en interception till Denny John som retunerade bollen till Stockholms 24 yard linje.

Det blev dock inget av turnovern utan istället kunde ÖBK följa upp med en 25 yards touchdown signerad av Johannes Lindéus, men extrapoängen satt i stolpen och i halvtid var ställning 6-7 till bortalaget.

Andra halvlek så förvånade Örebro med att sparka bollen kort, och Mean Machines tappade bollen och ÖBK fick ett drömläge i början av andra halvlek genom att börja på egen 49 yardslinje. Trevor Vasey sprang själv in bollen efter totalt 11 spel på andra halvleks första drive och kunde ta ledningen med 14-7 efter lyckat extrapoäng. Det var även under denna drive som Knoblauch i Mean Machines försvar drog på sig en targeting flagga som resulterade i diskvalificering ifrån matchen.

Uppföljandet av Mean Machines blev bra, och Retzlaff kastade bollen för 27 yards på ett fjärde försök, vilket ledde till att TImmy Göransson kunde springa in bollen för 6 poäng. Med ett lyckat extrapoäng så var det nu tillbaka jämnt med ställningen 14-14.

Men Örebro ville visa att man kunde matcha med ett explosivt offense vi har sett under säsongen, så på nästa drive så lyckades laget kasta bollen från Vasey -> Gertsson för 71 yards och nu lyckades man även sparka in bollen. 21-14 och nu började pressen sätta sig för Mean Machines.

I den fjärde kvarten så hade Mean Machines kontroll på bollen men efter en fumble vid mittplan så blev det Örebro som fick ta över bollen igen. Det gjorde man direkt poäng av, när man på 3e försök och 24 yards att gå för en first down kastar bollen 41 yards till Johannes Lindéus som gör sin andra touchdown för dagen. Ställningen nu 28-14.

Dobrolevski fick testa på QB positionen sent i matchen men det räckte dessvärre inte, så under lagets sista drive på offense för matchen kastade man en interception rakt i famnen hos Jacob Wesslén.

Headcoach Pilbäck ger sitt lag sina tankar efter slutsignalen.

Örebro kunde därefter springa ut klockan och ett historiskt första SM-guld var nu skriven i historieböckerna.

Sammanfattning

Mean Machines hade kontroll i första halvlek och matchbilden såg liknande ut mot matchen mot Crusaders förra omgången. Det räckte dock inte när Örebro fick igång sitt anfall och där attackerade man både genom springspel signerad själv av Vasey men även passpelet vi har sett under säsongen.

Stockholm Mean Machines hade 163 yards genom marken men bara 92 yards genom passpelet.

Örebro Black Knights hade 288 yards i passpelet men bara 63 genom marken.

Totala yards uppgick åt 255 för Mean Machines och 351 till Örebro Black Knights.

Örebro Black Knights hade 15 poäng gjorda som kom efter turnovers skapade mot Mean Machines.

Stockholm sprang för 5,7 yards per carry medans Örebro kastade för 16.9 yards för varje lyckad passning i genomsnitt.

Det var första gången något annat lag än Mean Machines eller Carlstad Crusaders vann SM-guld sedan 2007 i Superserien.

Ett stort grattis till Örebro Black Knights, och mycket lycka till inför Superserien 2022.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x