Connect with us

Superserien

Säsongen 2021 i fara?

Corona har slagit hårt ute i samhället, vi har fått sett några av våra favoritrestauranger stänga, många människor har tvingats lämna sina jobb och något som slagit extra hårt är amatöridrotten.

I ett inlägg ifrån SAFF den senaste veckan så informerar förbundet nu att följande beslut har tagits:

  • Division 1 herr och Dam flyttas till hösten.
  • Division 2 herr flyttas till hösten.

Nya spelscheman kommer att tas fram, och ett regelverk för eventuella avanmälningar kommer att presenteras.

Vad händer med Superserien?

Om restriktionerna ifrån Folkhälsomyndigheten, regeringen och RF ändras och förbundet kan gå till FAS1 i Coronaprotokollet senast den 3 maj kan Superserien Herr och Dam starta vecka 21 med anpassat spelschema och final den 10 Juli. Samtidgt kan även U17 starta vecka 24, men en delad serie med sommaruppehåll.

Om det inte går att lösa FAS1 senast den 3 maj så flyttas U17 automatiskt till hösten och ”dialog kommer att tas med Superserierna om de skall flyttas till hösten eller om säsongen skall ställas in”

Ställs säsongen in?

Det är en intressant sista mening. ”eller om säsongen skall ställas in”. Det naturliga valet skulle självklart vara att flytta säsongen till hösten. Men det är många spelare som har andra planer, samt importer som kostar pengar för klubbarna att ha kvar så länge.

Skulle jag vara oddssättare just nu skulle jag ha oddsen ungefär såhär:

  • Flytt till hösten för båda Superserier: 1.25
  • Säsongen börjar som planerat: 3.00
  • Säsongerna ställs in: 7.00

Man kan notera att klubbarna är inne i FAS 0, vilket betyder att de får träna tillsammans men inte med kroppskontakt. Skaderisken för att spela match med kontakt, men att träna utan är riktigt stor.

Troligtvis får vi en höstsäsong, om inget snabbt beslut kommer på mindre än 2 veckor till seriestart. Intressant är datumet 3 maj också, med tanke på att serierna ska starta den 1 maj.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x