Connect with us

Superserien

Omgång 2 avklarad – Kommentarer | Power Rankings

Vi har spelat klart omgång 2, en intressant match, den andra förväntad.

Carlstad Crusaders vs Uppsala 86ers

Ännu en omgång att spela klart för Uppsala 86ers som hoppas att denna säsong avslutas tidigare än väntad. Vilket det ser ut som den kommer att göra i och med att förbundet har bestämt tillsammans med SAFE att endast en semifinal kommer spelas, och vinnaren av grundserien går direkt till final istället.

Redan på den första kickoff returen för Carlstad Crusaders lyckades man springa hela vägen till Uppsala 86ers halvsida, och på matchens första offensiva spel kastade Morovick en lång passning till Bergwall och direkt satte Crusaders tonen för resten av matchen med en 7-0 ledning.

För att bespara resten av historien så kan man summera att Crusaders dominerade resten av matchen och slutresultatet blev totalt 55-0 till hemmalaget. Uppsala 86ers har nu släppt in 104 poäng på två matcher. Man får glädja sig över att nästa helg blir sista matchen för säsongen.

Örebro Black Knights vs Stockholm Mean Machines

En riktigt intressant match mellan två lag där jag och andra såg Stockholm Mean Machines som stora favoriter efter vinsten mot Carlstad Crusaders förra helgen. Men en ny vecka väntade och resan till Behrn Arena blev tillslut en riktigt intressant tillställning.

Redan på första driven för Örebro Black Knights så var det mycket pass och springspel som tog en lång tid men tillslut kom belöningen och Filip Wetterberg tog imot passningen ifrån Trevor Vasey. Och 7-0 till hemmalaget.

Mean Machines hade stora problem på den offensiva sidan i denna match och det visade sig i första halvlek. Passpelet såg osynkat ut, springspelet kom aldrig riktigt igång. Och Brett Hunchak kastade en interception som gjorde att Örebro fick ta över.

Ett missat field goal försök av Örebro Black Knights gjorde att den första kvarten slutade 7-0. Den andra kvarten startade rakt i favör åt Black Knights genom ett långt passningspel ifrån Vasey -> Lindeus. Och ställningen därefter var 14-0 till hemmalaget.

Stockholm fick därefter tillbaka bollen och misslyckades efter 3 försök att ta en ny första försök, men efter en miss av puntern i Stockholm så lyckades Örebro få tillbaka bollen på 3yards linjen. Örebro utökade ledningen till 20-0.

Därefter fick Stockholm lite momentum i matchen och lyckades ta sig hela vägen ner till 10 yards linjen, men ett bra försvar av Black Knights stoppade Stockholmslaget och Örebro tog över.

Örebro följde upp direkt och lyckades först att hitta Filip Wetterberg för 40 yards och sedan kasta en Touchdown till Egberth. Ställningen var nu hela 26-0 och en stor ledning för hemmalaget.

Det tog hela vägen till 44 sekunder till halvtid innan Brett Hunchak hittade fram till Denny John för Mean Machines första poäng i matchen och ställningen var då 26-6. Örebro gjorde ett misstag med 40 sekunder kvar tills halvtid och kastade djupt och rakt i famnen hos Stockholm. Som i sin tur via offense gjorde en touchdown signerad Matthew Retzlaff. Ställningen i halvtid blev 26-12 till hemmalaget.

Det blev inte bättre för Mean Machines i andra halvlek där man tappade bollen på första spelet, lyckligtvis för SMM så kunde man stoppa Örebro som inte lyckades ta till sig poäng för att utöka ledningen.

Stockholm lyckades spela ihop sig sedan för att ta sig en lång väg ned till Örebros planhalva, men där tog det stopp på fjärde försök efter en sack signerad av Filip Jönsson.

Det blev tillslut Stockholm som fick reducera i matchen genom ännu en touchdown signerad av Matthew Retzlaff och ställningen var nu 26-20. En 20 poängs återhämtning utan svar ifrån Örebro.

Men Örebro visade upp motivationen och att den första halvleken trots allt inte var en slump, och en viktig passning ifrån Vasey hittade fram till Filip Wetterberg och ställningen var nu istället 33-20 till hemmalaget.

Hunchak kastade en kostsam interception som för övrigt var hans tredje för dagen. Hunchak blev även sedan skadad efter ett misslyckat fjärde försök och Matthew Retzlaff fick fortsätta som quarterback.

Stockholm fick till sig ett sista försök men lyckades fumbla bollen som Örebro plockade upp och därmed kunde sätta slutresultatet i historieböckerna.

Matchen slutade trots allt 33-20 till Örebro Black Knights.

Fullsatt på Behrn Area!

Kommenterarer och Power Rankings

Efter en riktigt spännande omgång mellan Örebro Black Knights och Stockholm Mean Machines är det dags att justera power rankings igen och det ser nu ut som följande:

  1. Örebro Black Knights
  2. Stockholm Mean Machines
  3. Carlstad Crusaders
  4. Uppsala 86ers

Örebro visade upp att man kan utmana om SM-guldet i år. Trots flertal misstag ifrån Stockholms sida i senaste omgången så visade man upp sig på båda sidorna av bollen. 3 interceptions, flertal fumble recoveries, sacks och stopp på fjärde försök mot en explosiv offensiv i Stockholm betyder en hel del. Vinsten betyder en hel del i förtroende för Örebro som kan leverera på både den offensiva sidan med unga talanger men även på den defensiva sidan. Nästa vecka väntar rivalen Carlstad Crusaders. Lyckas man två veckor i rad mot Sveriges giganter så är SM-guldet i räckhåll.

Stockholms första halvlek mot Örebro såg riktigt medioker ut. Passningarna gick inte fram, spelare snubblade över varandra, springspelet tog aldrig riktigt fart. Det var ungefär vid 2 minuter kvar av första halvlek som laget började vakna till på riktigt och tog poäng, och gjorde det igen efter en interception. Och andra halvlek spelades bättre men misstagen var fortfarande där, att ha 5+ turnovers mot sig i en fotbollsmatch på vilken nivå som helst är aldrig lätt att komma tillbaka ifrån. Slutresultatet blev tillslut 33-20, vilket kan anses vara godkänt efter andra halvleks upphämtning. Men Brett Hunchak fick utgå ifrån matchen på grund av skada, läget är fortfarande oklart. Och om spelaren inte kan komma till spel innan slutspelet börjar kan osa stora problem för Stockholmslaget. En värdig tvåa i power rankings fortfarande.

Carlstad Crusaders hade lekstuga ifrån början på Tingvalla när laget mötte Uppsala 86ers. Redan på matchens första offensiva spel så blev det touchdown för laget ifrån Värmland. Det rann verkligen iväg i denna match och den så kallade mercy rule blev aktiverad i andra kvarten. Crusaders varvade in backups och släppte in den versitala Strahinja Stepovic i andra halvlek som quarterback. 55-0 på hemmaplan, inte mer att säga än så. Nästa vecka väntar dock formstarka Örebro Black Knights på Tingvalla IP. Då får vi en bättre bild vart Crusaders ligger.

Uppsala 86ers fortsätter en jobbig säsong och har totalt släppt in 104 poäng och gjort 0 framåt. Redan innan matchen började så hade laget 25 spelare på spelarlistan, nere ifrån 28st ifrån förra veckan. Uppsala möter Stockholm Mean Machines nästa vecka som troligtvis kommer bli den sista matchen för säsongen. Och det kan behövas för 86ers del. Undra vart Joshua Akena och Oscar Nevermann tog vägen?

Sista omgången innan slutspel

Nästa omgång är den sista innan slutspel och de spelas på en torsdag (!) och de spelas såhär:

Carlstad Crusaders vs Örebro Black Knights
Tingvalla IP, 19:00 24 Juni

Stockholm Mean Machines vs Uppsala 86ers
Zinkensdamm IP, 19:00 24 Juni

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x