Connect with us

Superserien

Omgång 1 avklarad – Kommentarer | Power Rankings

Vi har spelat färdigt omgång 1 i Superserien 2021 och vi fick ett match som var riktigt spännande och den andra med kanske ett ganska förväntat resultat.

86ers vs Black Knights

Det tog inte lång tid för Örebro att sätta tempot i matchen. Efter att ha stoppat Uppsala 86ers på offense i första driven för spelet så kastade nya QB:en för Black Knights direkt en touchdown till Johannes Lindeus på första spelet på offense för bortalaget.

Därefter gick det utför för hemmalaget och i halvtid så var poängställningen 0-35 till bortalaget Örebro.

I andra halvlek så aktiverades en så kallad ”Mercy rule” vilket betyder i princip att klockan aldrig slutar rulla. Detta aktiveras efter man har en 35 poängs ledning mot andra laget. Och på så vis skynda på matchen för att den ska avslutas.

Matchresultatet slutade på 0-49 till Örebro Black Knights som spelar nästa match på Behrn Arena i Örebro mot Stockholm Mean Machines 19/6 15:00.

Mean Machines vs Crusaders

Stockholm började matchen starkast och kunde springa in bollen genom Timmy Göransson för årets första touchdown åt Mean Machines.

För Crusaders del så gjorde man två touchdowns i första halvlek. Signerade av Morovick och Jakob Bergwall och ställningen i halvtid blev 12-14 med fördel åt bortalaget.

I andra halvlek så började SMM steppa upp och visa framfötterna på både den offensiva sidan men även på den defensiva sidan. I andra halvlek passade Brett Hunchak till Matthew Retzlaff och återtog ledningen till 18-14.

Efter ett misstag ifrån Crusaders sida på driven efter så lyckades Mean Machines ta över bollen efter en interception och man tog fördel direkt genom att utöka ledningen till 26-14.

Crusaders reducerade resultatet till 26-22 efter ännu en touchdown, denna signerad av Jakob Bergwall som hade två touchdowns för dagen.

Men mer än så blev det inte, och Stockholm Mean Machines lyckades rulla ut klockan mot ett försvar i Crusaders som inte såg sig likt med flera nyckelspelare borta (bland annat Mattias Eriksson/Christian Kuylenstjerna).

Matchresultatet skrevs till 26-22 till hemmalagets favör. För Crusaders del är nästa match på hemmaplan på Tingvalla IP 19/6 15:00.

Kommentarer och justeringar i Power Rankings

Det var en förväntad vinst ifrån Örebro Black Knights som såg riktigt starka ut i öppningsmatchen. För Uppsala 86ers del så ser det ut att bli en lång säsong, även om den är förkortad på grund av pandemin. Amerikanska importer dominerade matcherna idag och jag tyckte personligen att Vasey, Hunchak och Morovick levererade bra.

Stockholm Mean Machines hade en riktigt fin öppningsmatch mot de regerande mästarna. Jag skrev innan matchen på twitter att jag tyckte det var en coin flip om importerna ifrån Tyskland skulle leverera och det de gjorde verkligen.

Mycket bra tillägg till ett försvar som såg ut att behöva det. Offensivt så tävlar Mean Machines just nu om ligans bästa offense. Ska bli intressant att se Hunchak vs Vasey på Behrn Arena nästa vecka.

För Crusaders del så visade det sig att defensivt så har laget några punkter att jobba på. Defensiva linjen var inte lika imponerade som tidigare år, och på linebacker positionen så saknade man förra årets dödliga kombo i Eriksson/Kuylenstjerna något som visade sig i matchen idag.

Offensivt såg det bättre ut för Crusaders och man lyckades ta poäng via både passpelet och springspelet mot ett bra Stockholms försvar.

Power Rankings inför omgång 2

  1. Stockholm Mean Machines
  2. Carlstad Crusaders
  3. Örebro Black Knights
  4. Uppsala 86ers

Stockholm åker rakt upp på plats 1 efter en imponerande insats i öppningsmatchen. Laget levererade på både offense och defense mot Crusaders.

Crusaders såg inte dåliga ut, men de kändes inte direkt som ”maskinen” ifrån Värmland. Luckorna har blivit större på den defensiva sidan bland annat. Offensivt så lyckas man plocka yards framåt och kan göra poäng. Kanske retur av nyckelspelare kan få laget att komma tillbaka på den defensiva sidan också.

Örebro Black Knights gjorde en suverän öppningsmatch mot Uppsala 86ers. Laget gjorde hela 49 poäng och Vasey fick en kanonstart. Frågan är om laget kan leverera när det kommer till möte mot lag som Mean Machines eller Crusaders. Vi får se efter nästa helg hur laget bemöter bättre lag.

Uppsala 86ers har haft två ganska jobbiga år. Förra året så kollapsade laget i andra halvan av säsongen och det fortsatte dessvärre även i år. Bra nyckelspelare men truppen annars är ganska tunn dessvärre. Får hoppas laget kan fullfölja säsongen och justera så gott det går.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x