Connect with us

Superserien

Dags för Thursday Night Football (CC/ÖBK)

Snart börjar slutspelet, men innan dess ska vi spela den sista omgången.

Vi har spelat av 2/3 av grundsäsongen och vi har fått en bättre överblick på lagen. Nu väntar tredje omgången som också är den sista för grundserien, och vi kommer få en bra överblick hur lagen står till mot varandra inför slutspelet.

Carlstad Crusaders – Örebro Black Knights

Tid: Torsdag 24 Juni, 19:00, Tingvalla IP, Karlstad
Previews: Crusaders / Black Knights

Båda lagen njuter av härliga segrar förra omgången. Crusaders hemmaslog Uppsala 86ers med hela 55-0 och för Black Knights del vann man matchen mot Mean Machines med 33-20 på Behrn Arena.

I årets första omgång så spelade Crusaders mot Mean Machines och hade problem att röra bollen framåt i springspelet. Under hela matchen så lyckades laget endast springa för 45 yards på 23 försök. Passningspelet var däremot mycket bättre där man lyckades passa för 236 yards och två touchdowns.

Passningspelet kan behövas mot ett hett Örebro försvar som förra omgången lyckades plocka ned 3 interceptions, två forcerade fumbles och 3 sacks mot ett Mean Machines som ansågs vara ett av ligans bästa.

För Örebro så gäller det att hålla momentum uppe. I förra omgången mot Mean Machines så lyckades laget göra 26 poäng i första halvlek efter många misstag av Mean Machines men endast 7 poäng i andra halvlek. Laget producerade bra resultat genom passningspelet och kastade för 285 yards under dagen och hela 5 (!) touchdowns. Springspelet var dock mindre lyckat med endast 43 yards under dagen.

Kollar man på statistiken från förra veckans match mellan Black Knights och Mean Machines så var det snarlikt i totala yards (SMM 311 / ÖBK 328) men skillnaden för Örebros del var de många turnovers som laget lyckades få fram mot Mean Machines.

Crusaders har i sin preliminära start elva tagit fram Darius Lewis som Running Back, vilket signalerar att Crusaders kanske är ute efter lite mer ’speed’ framöver det hårda power offense som laget brukar spela med.

Noterbart också i Crusaders truppen är att både Mattias Eriksson och Christian Kuylenstjerna är tillbaka på den defensiva sidan. Duon som axlat stort ansvar för den defensiva sidan är nu återförenade och det är ett stort plus för Crusaders del som hade problem att stoppa både spring och passpelet när man mötte Mean Machines i första omgången.

För Black Knights del är Johannes Lindéus, Filip Wetterberg tillsammans med Trevor Vasey på den offensiva sidan försöka fortsätta att producera poäng på offense. Totalt sett 5 touchdowns i förra matchen mot ett bra defensivt Mean Machines visar en riktig styrka som laget har. Det kommer bli en utmaning för Crusaders del att försöka stoppa dem.

Den defensiva sidan hade också en kanonmatch mot Mean Machines förra helgen och laguppställning så är bröderna Jönsson i startelvan, med stöd av bland annat Rickard Carlsson och Eric Murphy. Lyckas man reproducera prestationen man hade mot Mean Machines förra helgen mot ett explosivt Crusaders offense så är det goda chanser framöver.

Kommentar/Tippning: Detta är den mest intressanta matchen på torsdagskvällen. Och helt klart den som betyder mest. Lagen ser förstärkta ut sedan förra omgången med några talanger som kommer till spel igen. Jag tror på ÖBK vinst här, även om matchen spelas på Tingvalla IP, där Crusaders sällan förlorar.

Crusaders såg minst sagt imponerade ut förra omgången, men det gäller som alltid att leverera när det gäller och nu står det mycket på spel. Det som talar för Crusaders är stabil offensiv, och i och med återkomsten av Kuylenstjerna så kan laget rycka upp sig även på den defensiva sidan. Black Knights tappade en del i andra halvlek i förra omgången efter ett enormt momentum i första. Men rent generellt så kastar man för 5 touchdowns mot ett bra defensivt lag så har man chasen att visa upp sig mot ett annat bra defensivt lag.

Upp till bevis nu Black Knights, men jag tippar på er.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x