Connect with us

Superserien

Dags att tippa SM-Guld vinnare

Nu är det inte långt kvar innan vi drar igång Superserien 2021. På lördag (12/6) så spelas säsongens första matcher och lagen som spelar mot varandra är:

Stockholm Mean Machines vs Carlstad Crusaders
Plats: Zinkensdamm IP 15:00
Stream: Solidsport (89kr)
Biljetter: Tickster
Previews: Stockholm MM / Carlstad Crusaders

Uppsala 86ers vs Örebro Black Knights
Plats: Lötens IP 15:00
Stream: Solidsport (79kr)
Biljetter: Säljs internt av klubben (max 100st) sedan på plats (vid tillgänglighet)
Previews: Uppsala 86ers / Örebro Black Knights

Superserien matchar EM, blir det lika spännande?

Superserien kommer spelas med start den 12 juni och spela varje helg fram tills finalen den 10 juli på Behrn Arena. EM i fotboll börjar 11 juni och avslutas den 12 juli. Så det blir mycket fotboll i sommar, i ovala och i runda former.

När det kommer till lagen så har det varit mycket nyheter men även en hel del tveksamheter på grund av pandemin. Uppsala 86ers skriver bland annat att coachen Mike Mitchell skulle leda laget inför 2021 men fick lämna återbud på grund av pandemin.

För Carlstad Crusaders del så hade man gjort klart med Danny Farley tidigare under off-season om ett återvändande till klubben. Men efter att spelaren fick chansen att gå till Frankfurt Universe så lämnades Karlstadsklubben utan quarterback. Man valde då istället att skriva kontrakt med Timothy Morovick som spelade quarterback åt Stockholm Mean Machines förra året.

Örebro Black Knights valde att ta in ny quarterback för säsongen 2021 och skrev kontrakt med Trevor Vasey. I preview som skrevs inför öppningsmatchen så ser vi många spelare som vi känner igen sedan tidigare som exempelvis Jimmy Palmborg, Sebastian Nilsson och Johannes Lindéus.

Från Stockholm Mean Machines del så valde klubben att ta in Chris Merchant som quarterback, men i och med skada i den spanska ligan så fick klubben istället skriva kontrakt med Brett Hunchak. Matthew Retzlaff återvänder till klubben och det är flera spelare som återvänder ifrån finallaget förra året. Ett tapp som klubben har haft är Malcolm Engström som kommer spela i tyska GFL i sommar. Jakob Gorecki och Gogi Vasic har lämnat klubben, så intressant kommer det bli att se vad Stockholm kommer presentera på den defensiva linjen inför öppningsmatchen.

Så vilket lag vinner Superserien 2021?

Det är minst sagt intressanta previews som har presenterats. Om vi te.x kollar på Crusaders defensiva linje:

Veteranen Marco Gudding står som preliminär starter på både den defensiva linjen och den offensiva linjen. Isak Berg (20år) och nyliga signeringen Kacper Latkowski (21år) är motparter. Det ser ut som en oprövad linje och kommer bli intressant att se hur man kommer stå imot några riktigt bra offense i Superserien.

Hos Mean Machines så har klubben fått in tyska spelare och några återvändare ifrån förra året. Kan inte skriva något speciellt innan starters kommer ut på hemsidan, men det verkar som klubben trots allt på den offensiva sidan kommer producera i namn som Brett Hunchak, Timmy Göransson, Per Lindelöf, Adam Fondak.

Frågetecknet hos Mean Machines denna säsong kommer vara defensiven. Men det är möjligt att det klarnar upp inför matchen på lördag.

Örebro Black Knights känns som de har skapat en solid grund att stå på. Tidigare säsong så har laget satsat stort på unga talanger till laget. Och kollar man i startelvorna på defensiva och offensiva sidan så ser det intressant ut. Många namn som kommer tillbaka till laget som bland annat: Johannes Lindéus, Filip Wetterberg, Kasper Wedberg, Sebastian Nilsson, Edvin Jönsson med mera.

Uppsala 86ers skrev med sin roster i sin preview och om jag räknat rätt så landar den på 28 namn totalt. Det finns alltså inte mycket utrymme för skador men i en kortare säsong kanske det funkar ändå. Några namn vi känner igen ifrån tidigare säsonger är bland annat: Oscar Nevermann, Joshua Akena, Nicholas Peterson, Fabian Söderberg ochh Gustav Bowall med mera.

Early Predictions

Utan att ha sett lagen spela sin första match så får jag gå på lite magkänsla och vad lagen har kommunicerat under off season och min första ”Power Ranking” för säsongen 2021 blir därför enligt följande:

  1. Carlstad Crusaders
  2. Stockholm Mean Machines
  3. Örebro Black Knights
  4. Uppsala 86ers

Carlstad har haft en solid trupp i många år i Superserien och nått final de senaste 12 åren (!). Men klubbar lever inte på gamla meriter utan måste alltid blicka framåt. Crusaders offensiva linje har alltid varit en viktig nyckelbit och har visat vägen för många running backs och quarterbacks. Offensivt ser Crusaders starka ut. Defensivt är det några frågetecken när det kommer till defensiva linjen som är prövad. Men förstärkningar hos defensiva backar och en solid linebacker grupp gör ändå laget till favorit i mina ögon att ta hem guldet även i år.

Mean Machines vill vara med och utmana om guldet men verkar ha tappat en del inför säsongen 2021. Likt Crusaders så har laget i princip helt tappat sin defensiva linje ifrån förra året. Många importer har tagits in både ifrån GFL och USA men frågan är hur kvalitén ser ut på dessa spelare från bland annat GFL. Det är självklart en bra liga med bra spelare men räcker det? Jag kan vara helt fel ute, men väljer vara konservativ innan jag har sett lagen spela första matchen.

Örebro Black Knights ser ut att komma tillbaka med en liknande startelva som förra året. Med ny amerikansk import vid rodret kan den offensiva sidan bli riktigt bra i år. Defensiva sidan är det lite mer frågetecken på. Det finns helt klart bra spelare på den defensiva sidan också, och det ser ut som Sebastian Nilsson (likt Marco i CC) kommer spela på både den defensiva och offensiva linjen på öppningsmatchen. Örebro brukar utmana Crusaders och Mean Machines men faller oftast på mållinjen när det verkligen gäller. Jag tror vi kanske får se en skräll av Örebro i år mot något av topplagen men tror inte på mer än så.

Uppsala 86ers kommer ha en spelande coach för säsongen 2021 i och med Fabian Söderberg. Det var ett tag sedan man såg det i Superserien. Rent generellt så brukar Uppsala 86ers ha en riktig solid grupp spelare som kommer till spel varje år men saknar djupet. Det rinner lite ut i sanden i slutändan för Uppsala. Jag tror att Uppsala har chansen att utmana några lag till jämna tillställningar men jag tror det stannar där dessvärre.

Vad tror ni? Riktigt härligt att fotbollen är tillbaka! Njut av öppningshelgen och trevlig säsong!

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x